fotoreportage: Tauberfeld, Bavaria – sporen in hartje Duitsland

Tauberfeld.

Zonder het goed te beseffen lag er nog iemand op mijn kamer in de jeugdherberg in Dachau die iets met treinen te maken had, een spoorwegfotograaf uit Keulen.
De morgen nadien aan de praat geraakt met de vraag waar ik zou kunnen fotograferen. Liefst ergens waar het rustig is, mooi landschap, goederentreinen. Had geen zin om die platgefotografeerde lijnen te doen. Iets anders!

“Neem de trein naar Ingolstadt, stap daar over op de RE richting Nürenberg. In Dollstein is een mega bekend punt!” Ik dacht, daar moet nog wel iets anders te doen zijn dan die rots. Bon, daarheen.
Wijs gevoel, onbekende spoorlijnen. Toen was de spoorlijn onderbroken! De bus op dan maar. Door kleine dorpen met typische Oerduitse namen, de max gewoon. Die busrit mocht nog wel een uur duren, ik was op mijn gemak. De camera lag niet ver weg. In Ingolstadt nog rap even de brug over kijken en wat beelden schieten van de goederentrein yard 🙂
Stoptrein richting Dollnstein, ik ben welgeteld 3 stations verder geraakt, aangezien dan het landschap mooier en mooier werd, kon ik het niet meer aan. Fuck Dollnstein 🙂 ik stapte uit en dan wel NU!
Opeens stond ik op het perron en als mijn trein weg was keek ik eens waar ik was: Eitensheim.

Yo Eitensheim!

Rechts of links? links heb ik gezien uit de trein dus ga ik rechts.
Genieten, zon, warm, chocolade croissants, 111 met dubbeldekkers (knalrood in minimaal landschap: BOEM!), goederentreinen, niet teveel, juist gepast. vergelijkbaar met lijn 15 in Frankrijk.
Het landschap leek ook echt op de Franse lijn 15, maar dan de Duitse versie ervan.
Velden zover je kon zien.
Ik eindigde met mijn laatste beeld in Tauberheim, op het station. Er kwam maar één ding in me op, dat het hier verdomd mooi is!