Ligne 4 aan 160km/u

Geruchten over het einde van de door CC72100 locomotieven gesleepte treinen tussen Parijs en Belfort doen al een tijdje de ronde onder spoorwegliefhebbers. Gezien de relatief korte afstand tot mijn woonplaats, is het eigenlijk een kleine schande dat deze diensten niet in mijn fotocollectie voorkomen… vandaar de beslissing om in de herfst van 2014 richting Vésoul te rijden om wat foto’s te maken.

Toestand op het moment van de reis

In oktober 2014 waren de hoogdagen van de gesleepte reizigerstreinen tussen Paris en Belfort reeds geruime tijd een legende. Verrassend echter: zaterdag en zondag zijn de drukste dagen om deze treinen te zien. Ze worden allen gesleept door een CC72000 locomotief. De lijn zelf lijkt in goede staat te zijn: de infrastructuur laat een lijnsnelheid tot 160km/u toe. Vele plaatsen ademen daarentegen nog de sfeer van toen… inclusief telegraafmasten tussen Culmont-Chalindrey en Belfort. Het is geen verrassing dat de meeste foto’s op dit baanvak gemaakt worden. Ten noorden van Culmont-Chalindrey zijn er echter ook leuke plaatsjes. Niet alle treinen rijden door naar Vésoul, dus werd er voor het maken van onderstaande foto’s heel wat heen en weer gereden. Ziehier een verslag van 5 dagen op ligne 4 in de herfst van 2014.

Dag 1 – Zondag 12 oktober

Met slechts een tussenstop om de legendarische Orient Express te fotograferen, was dit een dag waarop vooral veel autokilometers werden afgelegd. Het eerste doel langs lijn 4 was Luzy-sur-Marne, net ten zuiden van Chaumont. Ik kwam ruim op tijd in de streek aan. Tijd genoeg om het Marne – Saône kanaal te verkennen en het materiaal op te stellen ter hoogte van Poulangy om trein 1745 naar Belfort te fotograferen. Slechts enkele minuten wachten waren nodig om deze te vereeuwigen boven een van de vele sluizen op het kanaal.

SNCF 72147, Poulangy 12.10.2014

Het werd stilaan donker in de zacht glooiende Marne-vallei, maar trein 1848 naar Parijs reed perfect op tijd om nog van dit knappe avondlicht te kunnen gebruik maken. De foto is gemaakt te Luzy-sur-Marne, langsheen het Marne – Saône kanaal, enkele minuten voordat de trein halt houdt te Chaumont.

SNCF 72140, Luzy-sur-Marne 12.10.2014

Chaumont op een zondagavond is eerder doods, dus spendeerde ik wat tijd op het station om de treinen 11841 naar Culmont-Chalindrey (foto hieronder) en 1843 naar Belfort te fotograferen.

SNCF 72166, Chaumont 12.10.2014

Dag 2 – Maandag 13 Oktober

Gewapend met een stafkaart en de kennis dat de zon zich voor de middag waarschijnlijk niet zou laten zien, vond ik deze plaats in Marnay-sur-Marne, niet zo ver van mijn hotel. De lijn loopt tussen 2 tunnels even in open lucht om het Marne – Saône kanaal over te steken. Hier zien we trein 1742 naar Parijs.

SNCF 72151, Marnay-sur-Marne 13.10.2014

Op dit deel van de lijn zit er heel veel tijd tussen trein 1742 en de volgende trein. Er is genoeg tijd om een uitstapje naar de nabijgelegen lijn 15 te maken, die de streek Thionville-Metz met Dijon verbindt. In Frankrijk moet je echter geluk hebben met het verkeer, en dat is op deze lijn niet anders. Zonder interessante foto’s op lijn 15 kwam ik opnieuw op lijn 4 terecht, tussen Culmont-Chalindrey en Vésoul, in Chaux-lès-Port. Hier doen de telegraafmasten nog dienst, zoals onderstaande foto van trein 1741 naar Belfort illustreert.

SNCF 72121, Chaux-lès-Port 13.10.2014

Na deze foto’s ben ik een vriend gaan ophalen, dus was dit de laatste trein van de dag. De zon kwam er eindelijk door…

Dag 3 – Dinsdag 14 Oktober

Rond Chaumont is het op een zonnige dag niet zo eenvoudig om een goed fotopunt te vinden voor de relatief vroege trein 1742 naar Parijs. Toch vonden we onderstaande stek te Villiers-le-Sec.

SNCF 72100, Villiers-le-Sec 14.10.2014

Na deze ochtendtrein was het opnieuw gedaan met de actie. Op lijn 15 was het interessanter dan gisteren, maar nog… We waren blij om terug langs lijn 4 te staan voor trein 1741 naar Belfort, die we in Baulay hebben kunnen fotograferen.

SNCF 72130, Baulay 14.10.2014

De volgende foto moet een van de bekendste punten zijn tussen Culmont-Chalindrey en Vésoul. Met kaas en brood uit de supermarkt van Jussey was het aangenaam wachten in de zon op het bruggetje op trein 1848 naar Parijs.

SNCF 72145, Montureux-lès-Baulay 14.10.2014

Dezelfde plaats van een verschillend standpunt. Trein 1745 naar Belfort kleurde vlak voor onze lenzen goud.

SNCF 72190, Montureux-lès-Baulay 14.10.2014

Het weerbericht voor de komende dagen zag er niet zo goed uit dus besloten we, zoals elke goede toerist, om de zon te volgen. ’t Is nog altijd vakantie hé 🙂 Tegen het einde van de week zag het weer er in het noorden weer beter uit, en zo belandden we vrijdagavond opnieuw langs lijn 4 voor nog 2 dagen dieselplezier.

Dag 4 – Zaterdag 18 Oktober

Verrassend genoeg wordt lijn 4 op zaterdag wat drukker. Trein 1742 was nog steeds de eerste bij daglicht fotografeerbare trein van de dag, die hier in de frisse ochtend te Luzy-sur-Marne is vastgelegd langsheen het Marne – Saône kanaal.

Breaking the silence

In Chaumont kruisen de hierboven getoonde trein en trein 1643 naar Belfort. Dus enkele minuutjes na de vorige opname konden we deze foto maken.

Racing along the canal

Op zaterdag is ook de tussentijd tussen de treinen iets kleiner. Intercités 1840 naar Parijs was de volgende kandidaat om gefotografeerd te worden. Het verlaten stationnetje van Vitrey-Vernois diende als decor.

Witness of the past

Alle treinen reden tijdens dit bezoek stipt op tijd… met uitzondering van trein 1741 naar Belfort deze zaterdag, die betrokken was bij een ongeval in de buurt van Parijs. Op die manier moesten we toch nog een behoorlijke tijd wachten op de volgende fotokans. In het station van Port-d’Atelier zou de zon nog goed staan dus trokken we hierheen. Het station heeft een relatief grote goederenbundel. Vandaag is er echter nog slechts 1 aansluiting actief.

Gare de Port-d'Atelier-Amance

De laatste foto van de dag maakten we in de velden rond Colombier van trein 1944 naar Parijs. Op de achtergrond links is het dorpje Saulx zichtbaar.

Saulx sunset

Dag 5 – Zondag 19 Oktober

Al de laatste dag van de uitstap…Zondagen zijn, verkeersgewijs, ook goede dagen op lijn 4. Vermoedelijk omwille van de studenten die naar de universiteiten in Belfort en Parijs trekken. Om op een menselijk uur thuis te geraken besloten we tot de middag te blijven en zo de eerste 2 treinen van de dag te fotograferen. Vlak voor het station van Vésoul wachtten we trein 1742 naar Parijs op.

Wires

De laatste foto maakten we in het verlaten stationnetje van Genevreuille. Het gebouw wordt enkel nog voor infrastructuurdoeleinden gebruikt, althans volgens een bordje op een van de deuren. Het station ligt vlak naast een tunnel, die je net achter trein 1643 naar Belfort kan zien liggen.

Deserted Genevreuille

Na deze foto begonnen we de lange terugweg. Maandag weer gewoon gaan werken.