Semmeringbahn – volledige fotoreeks

Het fotoverslag van de vakantie langsheen de Semmering spoorweg in Oostenrijk. 5 dagen werden er gespendeerd langs deze bergpas. We wisten al wel dat de lijn via spectaculaire bruggen en tunnels hoogte overwon, maar wat we uiteindelijk te zien kregen overtrof toch onze stoute verwachtingen…

…alleen al de prachtige omgeving bracht je in vervoering. En dan kwam het treinverkeer er nog eens bij…Meerdere goederentreinen per uur, een steevaste Wiener Lokalbahn met een goederentrein in de namiddag, IC-treinen, Railjets die je op de duur bent beu gezien, 1142’ers die veelvuldig rondrijden, de laatste 1044 die actief was, de laatste 1142’ers in oranje kleurstelling, … Het was kortweg een treinvakantie die er ‘boenk’ opzat.

Een kleine anekdote wel! Aan het Kalte Rinne viadukt is een platform aangelegd naast één van de vele baanwachtershuisjes die de spoorlijn rijk is. Er staan enkele picknickbanken en er hangt een grote gele vlag te wapperen met reclame voor bahnaustria.at – een online spoorwegmagazine. Aangezien dat toch precies voor de spoorwegfotograaf was aangelegd, hebben we dinsdagmorgen ons gezellig op één van die banken gezet en ontbeten, terwijl onze camera’s op statief schietklaar stonden. Toen we het voor bekeken hielden en al op weg waren naar de wagen kwamen de bewoners van het baanwachershuis de weg opgereden. Maar niets aan de hand, fotografen worden nu wel eens vaker gesignaleerd in de omgeving.

Toen we echter op donderdag teruggingen, waren de bewoners net buiten aan het werk. Toch maar eventjes gevraagd of we vanop het platform foto’s mochten maken, maar wat kregen we als verrassend antwoord – met een lang gezicht : “dit is privé-terrein” WTF!?

Maar anders niets als vriendelijke mensen tegengekomen hoor, het is er echt waar één grote speeltuin.

 

Ziehier de foto’s:

 

 • Glennsann

  Ik ben jaloers, prachtige beelden man! Super, moet daar ook eens naartoe.
  Grtz. G.

 • Christophkainz

  Hello friends ! Standing Ovations for your extraordinary 1 Week Work on the Semmering Rail ! You visited and found the most interesting places and discovered some fantastic, new perspectives. You really have what it Takes ! It was a Great Pleasure to meet you …
  Best wishes with 1000 Magic Train Moments, Christoph from Vienna …
  http://www.fotocommunity.de/meine-community/fotos/semmering/719170