Through the night!

Treinverkeer valt allesbehalve stil rond middernacht. Eens de laatste passagierstrein van de dag de spoorlijn heeft verlaten, zijn de goederentreinen heer en meester over het spoorwegnet. Geen oponthoud meer door een stoptrein, of niet meer langs de kant getrokken worden voor een IC-trein met hogere prioriteit!

De meeste goederentreinen die in België vertrekken zijn afkomstig uit de havens (Antwerpen, Zeebrugge, Gent) of uit de grote industriesteden zoals Luik en Charleroi. Daarnaast heb je ook nog de treinen die rechtstreeks bij de klant worden opgehaald.

Hieronder een greep uit het archief van de voorbije 5 jaar.

 

Montzen is één van de drukste stations in België, en dan wordt het spoorwegcomplex nog maar uitsluitend gebruikt door goederentreinen die van of naar Duitsland denderen. Tot december 2009 was een tractiewissel meer regel dan uitzondering. Door de elektrificatie van het viaduct van Moresnet en de hiermee gepaarde homologatie van de Traxx-locomotieven van de reeks 28 kon er echter rechtstreeks gespoord worden tussen Aachen en de rest van het binnenland. Veel activiteit is hier dan ook verloren gaan.

 

Buiten België:

 

Sfeeropnamens :