Zandvervoer van Lommel naar Luxemburg

Als treinfotograaf zijn er altijd wel treinnummers die je zonder moeite kan onthouden. Bij vele liefhebbers in België en Nederland zal het nummer 47777 dan ook een belletje doen rinkelen. Trein 47777 alias “dé zandtrein” draagt een hele geschiedenis met zich mee, waarbij de enige constante zijn rijdagen zijn (ma-wo-vr). Zowel de tractie als de gevolgde route zijn de voorbije jaren al enkele keren gewijzigd.

Ik beweer niet dat hier heel de geschiedenis wordt weergegeven. Daarvoor zijn er wel meer gespecialiseerde websites die een vollediger verslag kunnen aanbieden. De bedoeling is om hier in enkele beelden de recente geschiedenis weer te geven.

In eerste instantie volgde de zandtrein de kortste route naar Pétange: over lijn 42 (via lijn 15, 34, 24 en 43). Zo was ik er bij op de laatste dag dat de zandtrein over lijn 42 tot zijn bestemming reed. Tot eind 2005 werd de 1800-ton wegende cargo door een treinschakeling van 55’ers naar Gouvy gereden waarbij voor de laatste hellingen ook een opdrukloc werd ingeschakeld. In het grensstation werd de trein overgenomen door een CFL 1800 die de trein tot bestemming reed. Op 12 december 2005 zou dit voor de laatste keer ook zo gebeuren, maar dit verliep niet van een leiden dakje. Eén van de 55’ers geraakte defect in Trois-Ponts met zodanig veel vertraging tot gevolg dat ik de zandtrein vanuit de laatste reizigerstrein uit Gouvy kon aanschouwen…

Vanaf de dienstregeling die inging op 15 december 2005 werd de trein door twee 77’ers overgebracht van Lommel naar Ronet, dit over lijn 125. In Ronet namen twee locs van het type 13 de trein over. Hoe lang dit traject werd aangehouden is me niet meteen duidelijk. Na verloop van tijd werd de cargo vanuit de Sibelco installatie overgebracht naar Antwerpen-Noord door een dieselloc van het type 77. Vanuit Antwerpen-Noord namen dan klassieke e-locs (HLE 23/26) de trein over tot in Ronet, waar locs van de reeks 13 de trein tot in Luxemburg sleepten via de Athus-Meuse.

Op 11 juli 2008 kon ik met toestemming wel erg dicht bij het vertrekpunt van de trein geraken. Rond 10 uur ’s morgens werd de trein het bedrijventerrein opgereden en 3 uur later werd er aangezet richting Antwerpen met een volle lading.

Ondertussen wordt de tractie van de zandtrein over het traject Antwerpen – Pétange door twee Alstom locs verzorgd. De trein rijdt vrij constant op maandag – woensdag – vrijdag, passage in Leuven rond 18u00.